onsdag 15 augusti 2012

Österlenhonung - ett smakrikt besök!

Tack Sofie och Håkan Albrektsson för en mycket givande och intressant dag på företaget Österlenhonung i Ramsåsa!


Först blir vi bjudna på en fantastiskt frukost i bostaden, där Sofie och Håkan berättar lite om en biodlares vardag.



Därefter beger vi oss ut i Butik och beredningshuset där vi får se en del i processen från kupa till honung, som de flitiga bina gett upphov till. Här får vi också möjlighet att köpa av de produkter som finns på lager för närvarande. Du kan också läsa om dem och köpa dem hos återförsäljare eller i webbutiken 




Bina samlar varsamt in nektarn till sina kupor där de lagrar in den i celler på ramarna 



  Därifrån tas sedan ramarna och slungas rena från honungen som silas, röres och tappas på burk.  





Som ersättning för den honung som man tar från bina ger man dem sockerlösning på hösten som vinterföda till de övervintrande bina. Läs mer på  www.osterlenhonung.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar